De Prestige Italia zadelbomen & technieken

Verschillende zadelbomen en technologieën om elke ruiter en paard zich goed te laten voelen

Prestige Italia staat synoniem voor innovatie: ze ontwikkelden totaal nieuwe boom, gemaakt van een synthetische vezel. Deze zadelboom heeft een baanbrekend design, omdat het zich zowel naar de anatomie van de ruiter als die van het paard vormt. Qua innovatie zit Prestige Italia ook niet stil. Hun slogan is: ‘Innovatie van binnen: comfort, welzijn en prestaties worden gegarandeerd door de technologieën die in onze zadels zitten’.

De Prestige-zadelbomen onderscheiden zich doordat ze innovatief zijn, samengesteld zijn uit een baanbrekende mix van synthetische vezels, volledig zijn aangepast aan de anatomie van paard en ruiter, en daarnaast ook duurzaam, van hoge kwaliteit, lichtgewicht en altijd aanpasbaar.

Er zijn 3 zadelboomtechnologieën en een speciale technologie voor de panelen.

X-BREATH TECHNOLOGY

De X-BREATH TECHNOLOGY is toegepast op de boom en bestaat uit een ovaal gat in het midden van het achterste gedeelte van de boom, bedekt met elastisch en ademend honingraatmateriaal. In het X-BREATH K zadel is er een extra gat in het voorste deel van de boom. De gaten zorgen voor een groter ademend vermogen. Het gat aan de achterkant maakt het zadel comfortabeler door de wervelkolom te ontlasten. Bovendien zijn zadels met de X-BREATH technologie lichter. Ideaal dus voor een comfortabele zit met weinig druk op de wervelkolom en het stuitbeen. De zadels zijn lichtgewicht en geven altijd een bergopwaarts gevoel.

CPS-TECHNOLOGY

CPS ofwel ‘COCCYX-PROTECTION SYSTEM’ is een nieuwe technologie die op de boom is toegepast en bestaat uit drie membranen die in het rug gedeelte zijn aangebracht: twee aan de zijkanten ter hoogte van de zitbeenderen van de ruiter en één in het midden waar het ruitergewicht op de wervelkolom rust. Deze membranen absorberen alle bewegingen, en geven de ruiter een elastisch, comfortabel en zacht gevoel in het zadel.

X- TECHNOLOGY

De X-TECHNOLOGY is een op de boom toegepaste technologie die bestaat uit twee membranen die in het achterste deel van de boom zijn aangebracht, bij de zitbeenknobbels van de ruiter. Hiermee wordt het comfort en de stabiliteit van de ruiter verhoogd. Deze technologie geeft een ultiem close-contact gevoel met het paard.

LPF PANELS (LIGHT PERFORMANCE FIT)

De LPF PANELS (LIGHT PERFORMANCE FIT) hebben een omhulsel van een 3D-weefsel en foam. Dit type paneel is licht, elastisch en eenvoudig verstelbaar en vormt zich gemakkelijk naar het paard. Door de geringe dikte van de panelen, hebben ruiters een nauw contact met hun paard.

Bekijk hier de complete website van Prestige Italia.

nl_NLDutch