De vele mogelijkheden van uvex 

Dressuur, springen, eventing, of gewoon recreatief: de uvex rijhelmen zijn voor iedere discipline geschikt en bieden zowel een goede look als veiligheid. Hoge kwaliteit materialen, aantrekkelijke looks en een optimale fit voor een optimaal comfort: de helmen bieden vele mogelijkheden.

De uvex equestrian helmen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar bieden ook vele praktische voordelen. Alle rijhelmen zijn zeer lichtgewicht, waardoor ze een hoog draagcomfort hebben. Aan de binnenkant van de uvex rijhelmen zit een uitneembare liner, die ook wasbaar is. Uiteraard zijn de helmen CE en TUV gecertificeerd.

Een handige innovatie in de uvex helmen is de uitsparing voor de staart of dressuurknot. Hierdoor blijft de helm altijd perfect zitten. Ook handig op wedstrijd, waardoor je nooit meer een veel te lage knot moet maken die in je jasje zit, of waardoor je helm voor je ogen zakt.

En misschien wel het belangrijkste: alle uvex helmen zijn op meerdere manieren aanpasbaar, waardoor ze voor iedereen op de juiste maat te maken zijn. Hierdoor wordt ook voor iedereen de hoogste standaard van veiligheid gegarandeerd. Wil je weten hoe dit precies werkt? Bekijk dan de video onderaan deze pagina!

De uvex helm passen

Om de juiste helmmaat te bepalen, is het nodig om de omtrek van je hoofd te meten om te weten binnen welke maat je valt. Daarna kan je het IAS 3D systeem aan de achterzijde van de helm volledig open draaien. Zet de helm op je hoofd, en draai het systeem weer aan tot de helm goed zit. Naast de wijdte, is ook de hoogte van de helm instelbaar. Aan de binnenzijde van de helm zit aan weerszijden een verstelpunt waarmee de hoogte ingesteld kan worden. De Y-strap aan de buitenzijde is makkelijk te verstellen op de kinband, en moet aan beide kanten los rond de oren aansluiten. Heb je de helm volledig aangepast? Ook zonder de kinband vast te hebben zou je helm nu al goed moeten aansluiten. Wanneer de kinband vastzit, moeten er nog twee vingers tussen de kinband en de kin passen.

Bekijk hier de complete website van UVEX EQUESTRIAN

nl_NLDutch