De uvex Tocsen crashsensor

Met zijn intelligente noodoproepsysteem biedt de uvex elexxion Tocsen helm meer veiligheid wanneer je alleen rijdt. De Tocsen crash sensor is geïntegreerd in de elexxion Tocsen helm, maar is ook los verkrijgbaar. Het systeem maakt via Bluetooth verbinding met je smartphone en activeert bij een val automatisch een noodoproep, inclusief locatieoverdracht.

De uvex elexxion Tocsen is de eerste hybride rijhelm met een geïntegreerd noodoproepsysteem. De unieke technologie, die bestaat uit de Tocsen crashsensor en de bijbehorende smartphone app (Android & iOS), detecteert automatisch een val en vraagt de ruiter hoe het met hem gaat. Als er niet binnen 30 seconden wordt gereageerd, neemt het systeem automatisch contact op met de in de app ingevoerde contactpersonen voor noodgevallen en leidt het de hulpverleners rechtstreeks naar de plaats van het ongeval.

Een extra instelling in de app geeft de mogelijkheid om een automatische noodoproep te activeren naar alle Tocsen-gebruikers in de directe omgeving. Zo wordt elke buitensporter in de Tocsen-community een potentiële hulpverlener. Het spreekt voor zich dat de Tocsen-app GDPR-compliant is en alleen gebruikersgegevens opslaat die absoluut noodzakelijk zijn voor de service. Het downloaden en gebruik van de Tocsen app zijn gratis.

Lees hier meer over uvex Tocsen

 

nl_NLDutch